ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ 7-2-2019

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ 7-2-2019

Αγαπητές συναδέλφισσες,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διεξάγονται σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ και των εκπροσώπων μας στο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ.

Σε καιρούς αυξημένων ατομικών βαρών και επανειλημμένων συλλογικών απογοητεύσεων, πολλοί μπορεί να πιστεύουμε ότι η ενασχόληση με τα κοινά σε επίπεδο εκπροσώπησης των συμφερόντων μας, είναι ήσσονος σημασίας και γι’ αυτό δεν είναι στις προτεραιότητές μας.

Θέλω να υπενθυμίσω, ωστόσο, τους αγώνες που έδωσαν οι παρατάξεις εκείνες, που με θάρρος στρατεύτηκαν για τη μεταρρύθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Χάρη σ’ αυτούς, από το 2009 και μετά, καταφέραμε να ανατρέψουμε ως κλάδος παρωχημένες συνδικαλιστικές απόψεις και πρακτικές, και να αναδείξουμε μια πανεπιστημιακή εκπροσώπηση, τόσο σε επίπεδο ΑΠΘ όσο και σε επίπεδο ΠΟΣΔΕΠ, που μας εκφράζει.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή στην πορεία που θα ακολουθήσει το Πανεπιστήμιο. Τους αγώνες που έρχονται, πρέπει να τους δώσουμε σε όλα τα μέτωπα. Ετούτη η μάχη είναι για την αξιοπρέπειά μας κυρίως, και πρέπει να την δώσουμε για να τιμήσουμε τους συναδέλφους και τις παρατάξεις που αγωνίζονται με συνέπεια για την αξιοπρεπή μας εκπροσώπηση, απέναντι στον ξύλινο λόγο που δεν μας αξίζει.

Γι’ αυτό, σας καλώ να ψηφίσουμε μαζικά στις εκλογές αυτές, στις οποίες, για την αποφυγή παρεξηγήσεων, δηλώνω ότι δεν είμαι υποψήφιος.

Νίκος Παπαϊωάννου

Πρόεδρος Τμήματος Κτηνιατρικής

Υποψήφιος Πρύτανης Α.Π.Θ.